Моя філософія і управління часом

25 Січня, 2010


Крайнощів нема: Добра і зла нема, радості і суму, волі і рабства, любові і ненависті, чорного та білого. Тільки наша свідомість розділила весь градієнт на чорне і біле. Насправді все сіре.

Більшість людей самі не знають чого хочуть і скидають відповідальність з свого життя. Насправді наші бажання в нас є прості, просто ми це не усвідомлюємо і відхрещуємося від них в своїх клоаках та масках. Страх брати на себе відповідальність, страх жити, не бачачи нічого стабільного в житті. Поширена ілюзія – я не хочу брати повну відповідальність за своє життя і за свої дії – тому що після цього я буду самотній і бачити пустоту. Ми вже її створили. Ми живем по мануалу, який створили самі собі, які нав’язали нам батьки вихованням і соціум і друзі. Але чому ці речі мають перешкоджати робити те, що ми хочемо? Не задовольняючи самих себе ми просто страждаємо і не насолоджуємось життям.


Хто є я? В чому сенс життя? Ким я хочу бути? Тяжкі питання, чи не так? Насправді відповідь ми знаємо, але визнавати не хочемо. Ким ми є сьогодні є наслідком наших вчорашніх дій. А яким чином ми можемо бути тим ким хочемо, якщо ми боїмося діяти або діємо безвідповідально по відношенню до самого себе? Скидаючи відповідальність за свої дії – ми скидаємо відповідальність зі свого життя, ми не живем, ми не хочем жити, але ми боїмося смерті. А що було б, коли ви дізналися, що завтра помрете? Ви б подумали, блііін, йомайо, а на що я витратив свій час? Чому я бавився в ігри сам з собою, чому себе обманював. Люди, які є невиліковно хворі і вмирають находять сенс життя і насолоджуються кожною хвилиною і готові померти в будь-який час, тому що вони живуть повноцінним життям. Шкода, що треба стати невиліковним хворим, щоб зняти маску із себе.

Люди не ідеальні. Ми є люди. Всі люди роблять помилки. Тому ми приречені робити помилки. Не варто судити інших і не треба вимагати суду над самим собою. Ми можемо викупити своє минуле тільки не повторюючи тих самих дій в майбутньому. Кожен заслуговує на помилку і кожен є собі сам суддя.

Сумніви. Сумніви гризуть нас з середини. Ніколи не варто сумніватися. Був один хлопець, який не знав яку дівчину з універа вибрати. Всі були прекрасні. І був його друг. Той хлопець сумнівався, і вибирав найкращу для себе. А інший вибрав одну – зустрічався з нею. Не вийшло – вибрав іншу, і так з трьома. Потім він одружився, але скоро розвівся, але це вже інша історія. Не треба сумніватися ні в чому. Життя дає нам шанс і треба ним скористатися. Не варто витрачати свій час на пустоту і сумніви – вони того не варті. Цінуйте, що в вас є, цінуйте самі себе і цінуйте своє життя і можливості, які воно надає. Адже життя прекрасне, чи не так? 😉

Воля. Треба вміти говорити ні. І треба чітко знати до чого прямуєш і не відходити від цього. Я не говорю, щоб ми чітко розписали по кроках своє життя. Достатньо знати,що я хочу бути щасливою людиною і мати сім’ю. І далі кроки самі вимальовуються.

Не бійтесь болю. Боятися болю – не жити. Тому що життя – це є біль. Якщо не буде болю не буде насолоди. Але якщо Ви будете боятися, що вас травмують, то Ви навіть не спробуєте отримати задоволення. Так можна попектись, але це цього варте. Тому що, ми весь час будемо пектись, але жити теж треба.

Ніколи не робіть того, чого не хочете. Якщо ви робите те, про що ви пожалієте – не робіть цього. Якщо Вас просять, щось зробити – поможіть, якщо Ви унікальна людина, яка може помогти. Тому що на вас так можуть їздити. Якщо ви знаєте, що не можете пережити щось, то кидайте цю річ і не мучте себе і не живіть в муках.

Отримуйте від життя задоволення. Бути щасливим легко. Дійсно легко. Ми самі собі створюємо ступори. Все що твориться в нашій голові породжуємо ми самі. Роблячи прості речі і не трахаючи свій мозок Ви отримаєте справжнє задоволення і кайф життя. Ви самі знаєте, які речі треба робити.

Довіряйте своїй інтуїції. Інтуїція дає відчути наші бажання і чого ми хочемо. Важливо, що ми думаємо, але це треба комбінувати з відчуттями. Якщо ми відчуваємо, що варто зробити по-інакшому – то вперед.І не відступайте і не сумнівайтесь.

Приймайте рішання самі – адже життя тільки у Ваших руках. Приймаючи не своє рішення – ви робите себе нещасними, адже робите те, чого не хотіли. Не бійтеся жити.

Кохаймося, бо ми того варті.

3 Responses to “Моя філософія і управління часом”

  1. anastasiia Says:

    гарно і відверто. хороший початок… =)

  2. bunyk Says:

    Сильнезно написано. Справді.

    Правда осмілюсь вказати кілька описок:
    але признавати не хочемо -> визнавати не хочемо
    А щоб було -> А що було б (сенс не той)
    Не вийшло, вибрав іншу і так з трьома. -> Не вийшло – вибрав іншу, і так з трьома.


Залишити коментар